Om

Therese BanströmIbland träffar vi människor som vi älskar. Andra gånger dem vi hatar. Och så finns det dem som vi inte ger någon plats. Vi påverkas av den snåle, blir tacksam över den som håller upp dörren. Och brusar upp när sambon än en gång har slängt sina underkläder på golvet, riktigt skitiga underkläder dessutom.

Vem jag än tror mig vara så är jag en produkt av den miljö jag befinner mig i. Den världen är glädjefylld, avskyvärd, förvånande, sorgsen, ilsken, nyfiken, rädd, skamsen eller alldeles, alldeles smaklös. För att orientera mig i detta använder jag kameran, skannern och fotografiet. Mina verk är en produkt av vad som syns och hörs på de platser där jag befinner mig. Bilderna blir till genom ett undersökande och utforskande. De bearbetas, skrivs ut, digitaliseras igen, kastas och tas tillbaka; i en iterativ miljö. De fylls med känslor som stökar runt.

Som digital designer är det viktigt att matcha material med ett koncept. Det speglas också i fotograferandet. Därför är tillvägagångssättet för konstprojekten olika beroende på den frågeställning jag ställs inför.

Några av fotoprojekten resulterar i någon form av designprojekt såsom en webbtjänst. Vissa människor kallar mig fotograf, andra UX:are och andra digitala designer. Du väljer, som alltid. Hör gärna av dig på therese@banstrom.se. Kanske skulle vi bli ett bra team tillsammans.

/Therese Banström (1989), svensk på Sicilien som ofrivilligt delar sin uteplats med bönsyrsor men gläds av sällskapet från sina andra djur och sin man.