När jag ser hör jag ljud; när jag ser bilder hör jag musik. När jag går i trappor hör jag framtidsljud av hur någon ramlar. När någon sätter sig i en bil hör jag motorn starta innan nyckeln vrids i tändningslåset.

Framtidsljud. Roligt ord. Nu finns det i mitt lexikon i alla fall.

Sen kan det bli helt tyst, som med den här bilden 👇🏻. Eller, tyst blir det aldrig men här hör jag bara tomhet och sus.

Tystnad

Jag gillar hur ljud och bild samspelar hos mig. Det har det gjort så länge jag kan minnas. Därför kan jag inte sluta berätta hur roligt det har varit med fotoprojektet Vi delar stämband. Jag har sparat några Instagram stories som highlights där du kan se bilderna ur projektet tillsammans med tillhörande låtar.

Jag tror att du gör detsamma, alltså att bild och ljud samspelar. I alla fall om du hör ett ljud så ser du bilder. Tänk dig att höra “muuu” följt av *krasch*. Då ser du att en ko precis har sprungit över din tomt och och knuffat ner din kaffeservis som du precis placerat på ditt nya bord. Kanske, i alla fall.

/Therese, som ska ut och sätta sig i solen bland citronträd (men det finns inget glamoröst i det, jag delar platsen med bina som gärna berättar att de finns där)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *