Far | #fotokickstart forsätter!

far till en annan verklighet - drunkna

Det jag älskar med homonymer är just att de är homonymer. Först så tänkte jag på ”far” som i ”pappa”, men jag ångrade mig och valde ”far” som i ”jag far någonstans”.

Jag far till en annan verklighet. Till tankar.

#fotokickstart fortsätter med ett tema per månad istället för ett per dag. Om du vill vara med kan du alltid gå med i facebook-gruppen. Vi röstar fram månadens tema tillsammans.

Och på tal om att doppa huvudet i vatten. Jag har sen barnsben alltid fått höra att man kan drunkna i en liten skål. Inte konstigt att jag är vettskrämd för vad som finns under ytan.

/Therese, som längtar till nästa månads tema

En skoluppgift

Jag har nog inte berättat det här, men samtidigt som jag fotograferar och projektleder så har jag även hoppat in i skolbänken igen för att plugga mer inom digital design. Utbildningen innehåller allt från webbutveckling till grafisk formgivning.

Jag tänkte att jag kan börja dela med mig av reflektioner kring det, såvida ingen tycker att det låter svintrist.

Nu har det gått ett halvår och imorgon har vi en deadline på att lämna in ett självporträtt bland annat. Det var roligt att rita, vilket jag inte trodde när jag öppnade ett blankt papper.

/Therese, som har utgått från den här bilden

En bild som jag aldrig lagt upp | #fotokickstart 2017, 07 av 30

Fräknarna sitter kvar tack vare solens strålar. Det är sensommar.

Jag hade precis förlorat en kär vän. En gammal vän, som jag inte träffat på länge då det inte gått. Jag längtade efter att få träffa honom, men inte på det sättet det blev. Där låg han, i en kista.

Efter att gång på gång försöka hålla tårarna inne och vara stöttande brast det. Jag hulkade i duschen och visste inte hur jag skulle få stopp på gråten. Så jag satte mig framför kameran. Det är det bästa som finns; att ta sköra porträtt för att bearbeta vidare.

/Therese, som saknar dig.

Självporträtt | #fotokickstart 2017, 01 av 30

Första temat i utmaningen är självporträtt. Ett självporträtt är egentligen alla typer av bilder, tycker jag. I alla fall för dig som utgår från dig själv när du gör en bild.

Den här bilden är inte en bild på mig, men en bild om mig. Just den dagen var… Vad ska jag säga… Knottrig och oregelbunden. Ful. Vissa delar fräter, medan andra försöker kontrolleras. Mjukt men hårt.

Ja, du vet säkert hur det kan vara ibland :)

Mer om bilden

Den här bilden är en del av en bok jag gav till mannen i julklapp. Du kanske har läst om del ett av boken, snart ska jag berätta närmare om del två. Men jag tror att jag gör det efter utmaningen.

/Therese, som pysslade ihop fotokickstart.se och en fb-grupp igår för alla som vill vara med

God jul

Med extremt vintertorra läppar och medvetenhet om att jag blundar för mycket under julen så kommer här mitt varmaste god jul – till dig. Om du känner dig ensam under julen så uppmanar jag dig till att höra av dig till mig. Om vi inte kan ses så kan vi åtminstone chitchatta :)

/Therese, som nås lättast via fb eller mejl.