Kurskollegan arrangerar Spegla-fotografiska dagar

Spegla sig i backspegeln | Kodak Portra 400

Mitt uppe i det brustna hjärtat vill jag passa på att tipsa dig om något jag inte tänker missa – Spegla.

När jag var på fotokursen i somrasBiskops Arnö träffade jag bland annat Eva Lindblad. Där och då berättade Eva om Spegla – ”Tre dagar om och med fotografi i Norrköping!”. Hur kul?!

Spegla vadå?

Vad? föreläsningar, workshops och utställningar
Var? Norrköping
När? 14-16 oktober 2016
Vad ser jag fram emot? workshopen med den en annan Biskops Arnö-kurskollega Rikard Österlund

Under Spegla 2016 står den fotografiska bilden i centrum. Bilder som berättar, bilder som berör, bilder som får en hel värld att stanna upp och bilder som vi bara passerar. Fotografi är förmodligen en av världens mest utbredda kulturformer och tack vare tekniken kan alla ta egna bilder. Men vad betyder egentligen fotografiet? Och är verkligen alla fotografer?

Trots att vi omges av bilder mer än någonsin tidigare, funderar vi sällan på deras innehåll och hur de påverkar oss. Det vill vi ändra på. Genom utställningar som väcker frågor, genom föreläsningar som bidrar med kunskap och tack vare egna upplevelser.

 

Läs mer på deras sajt spegla.se eller på deras FB-sida.

/Therese, som längtar dit

Jag har en dröm om att få fotografera andras hem

fotografera andras hem

Jag har planerat i över ett halvår och skrivit brev om att få fotografera andras hem som jag ska lägga i brevlådor. Jag hoppas mottagaren ska tycka det låter spännande och ge mig möjlighet att få besöka några hem. Det här är en dröm som jag har velat göra i närmare femton år – att fotografera samma planlösning men olika hem.

Vardagsrealism hos dig” är ett fotoprojekt jag vill genomföra nu nu nu. Jag är nyfiken på hur lika och olika ditt hem är din grannes – och mitt hem.

Fotografera andras hem?

Är du nyfiken och skulle vilja delta? Önskar att jag berättar mer om det här? Till exempel vilka bilder jag önskar ta? Tveka inte att höra av dig. Jag skulle bli så glad!

/Therese, som tänkte skicka brev om några dagar