Far | #fotokickstart forsätter!

far till en annan verklighet - drunkna

Det jag älskar med homonymer är just att de är homonymer. Först så tänkte jag på ”far” som i ”pappa”, men jag ångrade mig och valde ”far” som i ”jag far någonstans”.

Jag far till en annan verklighet. Till tankar.

#fotokickstart fortsätter med ett tema per månad istället för ett per dag. Om du vill vara med kan du alltid gå med i facebook-gruppen. Vi röstar fram månadens tema tillsammans.

Och på tal om att doppa huvudet i vatten. Jag har sen barnsben alltid fått höra att man kan drunkna i en liten skål. Inte konstigt att jag är vettskrämd för vad som finns under ytan.

/Therese, som längtar till nästa månads tema

Valfri bild | #fotokickstart 2017, 30 av 30

Har ni någon gång hamnat i konversationen
– ”Det är bara att välja.”
– ”Välj du, jag vet inte.”

Ja, att välja något valfritt är, för mig, samma sak som att inte ha några ramar för sin kreativitet. Ordet ”kreativ” är i mina ögon misshandlat men för mig innebär kreativ att sätta ihop två saker som inte hört ihop tidigare. Eller som är nytt för en själv. Så jag funderade på vad som är nytt för mig.

Och det blev så här. Lite galet och frågande.

Det har varit en rolig utmaning och jag är sjukt peppad på 2017:s bildår. Tack till alla som var med! Ni har gett mig glöd.

/Therese, som nu ska fortsätta fira sin 28:e födelsedag

Väder | #fotokickstart 2017, 28 av 30

Ute vs inne. Med och utan. Svart och vitt. I Sverige är vi så himla vädergalna.

Jag är nog sämst på att hålla koll på sånt som väderleksrapporter. Många gånger har jag gått ut med långkjol i spöregn, för lite kläder när det är kallt och för mycket när det är varmt. Oftast för lite kläder, trots att jag vet att jag är en frusen typ.

Jahaja, nu fastnade jag också i vädersnacket. Haha!

/Therese

Tema ”två” | #fotokickstart 2017, 27 av 30

Två handfat.

Jag gillar såna här bilder. De där ”vardagsbilderna” som innehåller en del föremål. Det får mig att fantisera vidare. Till exempel så här:

  • Vad finns runtom handfaten? Undra vilka dessa personer är.
  • Vad är det jag ser i bilden egentligen? Skitig spegel, och ett handavtryck?
  • Solen verkar smyga in genom fönstret. Det är nog morgon.
  • Var är tandborstarna? Borstar de inte tänderna? Jo, nu ser jag en i alla fall. Är det bara en som bor där?
  • Vad finns mellan handfaten? Är det ett fönster ut till ett badkar? Jag tycker mig se något sånt. Undra vem som har badat där. Är det inomhus eller utomhus?
  • Nu ser jag två lampknappar på vardera sida, är det en spegling? Nej, jag ser ju att det är olika saker som står runtom handfaten.
  • Vilken statisk komposition.. Men samtidigt rörig.

Och så fortsätter det så, i min bildanalys. Vad finns i bilden, vad säger det och hur är bilden tagen samt varför.

/Therese, som älskar att spana in i andras kylskåp

En sommarbild | #fotokickstart 2017, 23 av 30

Jag satt här och funderade på om jag inte ska kika i arkivet då jag hade en typisk svensk äng-bild i minnet. Och jag blev otroligt inspirerad av att göra det när jag såg Manillas bild. Istället hittade jag den här som togs för några dagar sen.

Ja, nu är jag och mannen min hemma igen. Och lillebror är kvar på andra sidan jordklotet på obestämd tid. Det var härligt att bara hänga tillsammans – på stranden bland annat. Följ hans resa via Youtube vetja!

/Therese, som har legat under två täcken med kläder på för att försöka komma åt värmen här i kylan