Jag har en dröm om att få fotografera andras hem

fotografera andras hem

Jag har planerat i över ett halvår och skrivit brev om att få fotografera andras hem som jag ska lägga i brevlådor. Jag hoppas mottagaren ska tycka det låter spännande och ge mig möjlighet att få besöka några hem. Det här är en dröm som jag har velat göra i närmare femton år – att fotografera samma planlösning men olika hem.

Vardagsrealism hos dig” är ett fotoprojekt jag vill genomföra nu nu nu. Jag är nyfiken på hur lika och olika ditt hem är din grannes – och mitt hem.

Fotografera andras hem?

Är du nyfiken och skulle vilja delta? Önskar att jag berättar mer om det här? Till exempel vilka bilder jag önskar ta? Tveka inte att höra av dig. Jag skulle bli så glad!

/Therese, som tänkte skicka brev om några dagar

I väntan på väg hem

Jag drömmer ibland om att få driva ett hem, där jag kan få rädda andras liv. Dock fastnar jag i rädslan av att se hur livet egentligen är. Så just nu nöjer jag mig med att klappa lite extra på katter, ge hundar mat och bidra till dem som gör stora insatser för andras (och deras) liv. För visst driver man såna organisationer för att det känns bra i själen, och således bidrar med lycka till sitt eget liv?

När jag och min man var på Sri Lanka träffade vi det här lilla hjärtat, som (om jag får gissa) blivit lämnad eller flytt sin mamma. Eller så kanske h*n bara var ute på äventyr, för att sen återgå till sin familj. Är vi inte alltid i väntan på väg hem?

/Therese, som är på väg hem

Jag flyttade aldrig hemifrån, jag flyttade hem

flytta

Jag har hämtat bilderna som äntligen har framkallats!

Att vänta är inte riktigt min grej, precis som när en ville flytta hem. Jag var 18 år, gymnasist och mitt extrajobb gav mig nu möjlighet att betala för mitt eget tak över huvudet. Med mina kläder i kassor traskade jag till mitt hem där jag ska kunna andas.

Flytta hem-känslan kom tillbaka i ett temporärt hem på Sri Lanka – när han tittade ut genom fönstret, tog sig i håret och andades.

/Therese, som stod på ett svajigt bord och trodde att hon skulle missa bilden