People I know av Inta Ruka

Månadens fotobok.
Jag fick höra att fantastiska Inta Ruka arbetar som städerska i vanliga fall. En stor erkänd fotograf. Jag vet inte hur jag ska förklara, men det påverkar min bild av hennes fotografier och bildvärlden i sig. Den behöver inte vara sådär flådig, som den ibland ser ut att vara.

Fotograf: Inta Ruka
Utgivningsår: 2012
Köp boken: 355 kr (på Adlibris)

I boken får du följa med till olika platser där Ruka har träffat de avbildade. Det är tre projekt i ett och innehåller bilder från 80-talet och framåt. Boken känns fortfarande ny, då jag inte läst alla berättelser. Bilden ovan är en favorit.

”Vladimirs was a solider in the war. He walked all the way to Koeningsberg on his feet. He recived many awards and one medal. At the burial of his oldest son, who died in an accident, Vladimirs placed the medal inside the son’s coffin.”

Jag gillar att ta fram boken för att den är så stor och robust. Det får bära eller brista, ungefär så känns det när jag bläddrar i den. Ibland får ett bord agera stöd, men ibland går ett bord sönder pga den vikt som är på bordet (eller av annan anledning). Kanske är det just det som behövs i livet? Någon som ger dig trygghet och stabilitet.

/Therese, som gillar att fantisera vidare om vad en bok ger läsaren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *