Misstänkt 29 A & B

Vad skulle du känna om du blev misstänkt?

Skyldig eller inte? Vet inte.. Ganska bra! [Skratt]
Jag skulle vara i ett stadium att få förlåtelse. Jag skulle se ledsen ut.

Om jag var oskyldig? Då skulle jag se ledsen ut – det är lite konstigt, men jag skulle hålla huvudet högre om jag var oskyldig. Om jag var skyldig skulle jag känna mig påkommen. ”Fan nu får jag ta den skiten”.

Sedan övergick samtalet att handla om en kan se oskyldig ut när en är misstänkt. Frågan som kom upp var: är inte misstänkt = skyldig. Frågan handlade om en ens kan se trovärdig ut om en är misstänkt, kan en se oskyldig ut, går det att bevisa att man är oskyldig eller kommer allt en gör tolkas emot en bara för att en är misstänkt?

/Therese, som har gjort den vänstra bilden

INFO Under 2016 genomför jag och fotovännen Kristina det gemensamma fotoprojektet ”Den misstänkte – Du är den andra ser”. Projektet handlar om hur vi värderar människor av den bild som ges av dem i media – eller den som du ger av dig själv i social media. Vilken bild väljer du och vem blir du? Är du skyldig eller oskyldig? Är du en god människa eller en ond människa? Det ska vi undersöka i år. Ursprungsidén kommer ifrån #iftheygunnedmedown (vilken bild media väljer att visa). Bilderna publiceras tillsammans, min bild till vänster och Kristinas till höger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *