Jag vakar över dig

En natt vaknade jag och trodde att du var död. Min dröm sa det. Och jag hittade inte din puls. Där låg jag, med hjärtat i halsgropen, och letade febrilt efter att känna ditt hjärta slå.

(Är det inte konstigt hur snabbt en kan bli svettig?)

Det var inte så märkligt att jag drömde så, i och med att en annan precis fått uppleva den sanningen.

Men vet du vad? Jag finner en enorm tröst i kameran när tankarna svämmar över. Om jag ställer upp kameran och riktar den mot mig för att ta en bild så är det som att alla känslor försvinner. De är som bortbearbetade på några sekunder. Och det var precis det jag gjorde.

Klockan var mitt i natten och ur kameran visas istället en ljus bild av något så mörkt. Jag gillar att få välja hur en ska gå vidare. För ni ser väl hur nöjd han är när han sover, och jag håller hans hand?

/Therese, som vakar över alla i hennes närhet

Ett svar på “Jag vakar över dig”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *