Du får den kärlek du tror du förtjänar

Du har säkert haft (eller har) en vän som du tycker förtjänar en bättre flickvän, man, sambo, pojkvän, livsparter eller så. Jag funderar på varför vännen väljer med någon man inte vill leva med. Och jag tror att jag har närmat mig en slutsats. Rädsla kan sätta käppar i hjulet för oss, eller den bekväma tryggheten, men jag tror ändå att det handlar om att du får den kärleken du tror att du förtjänar – på gott och ont. Medvetet eller omedvetet.

Varje morgon vaknar jag upp bredvid min kärlek. Jag drar upp persiennen. Om inte solen lyser upp rummet så gör han det.

Bilder är ur en bildbok jag gav karln i julklapp. Jag har tänkt att berätta mer om dem framöver.

/Therese, som säger god natt och sov så sött.

5 svar på “Du får den kärlek du tror du förtjänar”

  1. Åh vad fint det där låter :) Vi såg nyligen en film där de säger just det där, ”We accept the love we think we diserve.” Så himla sant! Den heter The Perks of Being a Wallflower och jag kan verkligen rekommendera den!

    Svar: Tack så mycket! Och grattis till giftermålet och det nya, fina efternamnet :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *