165 år gammal

Tiden bara rinner iväg.

Och på tal om tid. Det sägs att framkallningsprocessen, collodion processen, är 165 år gammal. Tänk att jag, för några helger sen, åkte till Norrköping till Spegla för att använda den typ av teknik!? Kände mig som världens kemist.

En sväng i mörkerrummet, in med magasinet i träkameran, ta en bild och sen in i mörkerrummet igen. Ja…det kändes, milt sagt, som ett galet hantverk. Därefter torka bilden och slutligen lacka den. Och det bästa av allt – allt detta på plåt.

Våtplåtsfotografering är något jag skulle vilja arbeta vidare med för att bli bättre på att planera mina fotograferingar. Jag menar, det är inte sådär jättehärligt att spendera cirka två timmar på en bild som en sen vill kasta.

/Therese, som är peppad på att arbeta vidare

Ett svar på “165 år gammal”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *